понедељак, 06 март 2023

Обавештење о покретању поступка међулабораторијског поређења (ПТ шеме) из области акустике, подобласт акустички калибратори

Дирекција за мере и драгоцене метале (ДМДМ), Одсек за дужину, оптичке величине и акустику, планира да у наредном периоду организује међулабораторијско поређење (ПТ-шему) у области акустике, подобласт акустички калибратори:

1. Еталонирање акустичких калибратора

Сва заинтересована правна лица која желе да учествују у поменутом поређењу могу да поднесу захтев/пријаву на обрасцу Захтев за издавање извештаја о међулабораторијском поређењу (https://www.dmdm.rs/sr/obrasci), на адресу: Дирекција за мере и драгоцене метале, 11000 Београд, Мике Аласа 14 или на емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., најкасније до 31. марта. 2023. године.

ДМДМ ће, као пилот лабораторија, након прикупљања пријава, са учесницама усагласити технички протокол међулабораторијског поређења и одредити датум почетка наведене активности.
Лабораторије учеснице биће у обавези да транспортују артефакт до наредне лабораторије учеснице међулабораторијског поређења о сопственом трошку и у складу са унапред договореним распоредом из техничког протокола међулабораторијског поређења.
За учешће у међулабораторијском поређењу, у складу са Законом о републичким административним таксама, плаћа се републичка административна такса, и то:

- такса за захтев у износу од 330,00 динара. Доказ о уплати ове таксе доставља се уз захтев за издавање извештаја о међулабораторијском поређењу;

- такса за међулабораторијско поређење, по радном сату, у укупном износу од 35.000,00 динара. Ова такса се плаћа након подношења захтева, на основу налога за уплату који доставља ДМДМ.

Наведени износи могу бити измењени у случају измене Закона о републичким административним таксама.

 

No Internet Connection