четвртак, 01 децембар 2022

Обавештење о покретању поступка међулабораторијског поређења (ПТ шеме) из области рефрактометрије

Дирекција за мере и драгоцене метале (у даљем тексту: ДМДМ), Група за метрологију у хемији, планира да за све заинтересоване лабораторије организује међулабораторијско поређење (ПТ-шему) у области рефрактометрије, и то за:

1. Еталонирање аутоматског рефрактометра за одређивање садржаја шећера исказаног у степенима Brix-а

Сва заинтересована правна лица која желе да учествују у поменутом поређењу могу да поднесу захтев/пријаву на обрасцу Захтев за издавање извештаја о међулабораторијском поређењу (https://www.dmdm.rs/rs/obrasci), на адресу: Дирекција за мере и драгоцене метале, 11000 Београд, Мике Аласа 14 или на email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., најкасније до 04. 01. 2023. године.

ДМДМ ће, као пилот лабораторија, након прикупљања пријава, са учесницама усагласити технички протокол међулабораторијског поређења и одредити датум почетка наведене активности.

Лабораторије учеснице биће у обавези да транспортују артефакт до наредне лабораторије учеснице међулабораторијског поређења о сопственом трошку и у складу са унапред договореним распоредом из техничког протокола међулабораторијског поређења.

За учешће у међулабораторијском поређењу, у складу са Законом о републичким административним таксама, плаћа се републичка административна такса, и то:

- такса за захтев у износу од 330,00 динара. Доказ о уплати ове таксе доставља се уз захтев за издавање извештаја о међулабораторијском поређењу;

- такса за међулабораторијско поређење по радном часу у укупном износу од 35.000,00 РСД. Ова такса се плаћа након подношења захтева, на основу налога за уплату који доставља ДМДМ.

Наведени износи могу бити измењени у случају измене Закона о републичким административним таксама.

No Internet Connection